Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Din 2008 producem geam termoizolant cu tehnologie de ultima ora.

Ca o necesitate pentru indeplinirea cererii dvs. referitoare la livrarea elementelor de tamplarie intr-n timp cat mai mic si la un pret mic, am achizitionat si pus in functiune o linie performanta de producere a geamului termoizolant (dublu sau triplu), am cetificat sistemul de management al calitatii ISO 9001:2008 pentru ca dvs. sa va bucurati din plin de calitatea sticlei si serviciilor noastre.

Ce este geamul termoizolant?

Geamul termoizolant este denumirea pentru un sandwich format din doua sau trei foi de sticla lipite perimetal prin intermediul unei baghete de aluminiu si al unor sigilanti de tip membrana cauciucata. Rezultatul este un geam cu caracteristici de izolare termica deosebita care pastreaza transparenta necesara spatiilor vitrate. Pentru a nu apare condensul intre sticle, in bagheta de aluminiu se introduce silicagel, un absorbant ideal de umiditate.

Caracteristicile termice si fonice ale geamului termoizolant sunt date de:

  • latimea baghetei din aluminiu (sau grosimea barierei de aer dintre sticle) – trebuie sa fie de minim 16 mm
  • grosimea foilor de sticla – cel mai folosit geam este cel cu grosimea de 4mm. Folosirea unui geam de 6 mm sau duplex – format din lipirea a doua foi de 3mm, imbunatateste izolarea termica si fonica
  • numarul foilor de sticla utilizate in fabricarea pachetului termopan – se pot folosi 2 sau 3 foi de sticla. Transferul termic se injumatateste odata cu marirea numarului de foi de sticla. Daca transferul termic la un pachet dublu este de 1,3-1,4W/mpK, la un pachet triplu (cu doua bariere de aer) transferul termic scade la 0,6-0,7 W/mpK (valori pentru utilizarea uneia din sticle de tip Low-E).

Restrictii de folosire a gemului triplu:

  • geamul triplu poate fi montat pe un profil din PVC cu 5 sau 6 camere termice (latime minima de 70 mm);
  • datorita surplusului de greutate comparativ cu geamul dublu, recomandam utilizarea geamului triplu doar la ferestre cu deschideri de pana la 1000 mm (L) si 1500 mm (H). Se poate utiliza geamul triplu si la usi, doar daca cel putin jumatate din suprafata usii este vitrata cu panel.

Caracteristicile estetice ale geamului pot fi imbunatatite prin folosirea sticlei ornament, sablat la comanda sau tip vitraliu (se pot executa o gama diversificata de modele).

Ce este sticla Low-E?

Denumirea de Low-E se traduce prin emisivitate redusa (Low-emissivity), adica un transfer de caldura prin suprafata vitrata mult redus si este obtinuta prin tratarea unei foi de geam clasic cu oxizi metalici depusi prin procedeul elecromagnetic pe una din suprafetele geamului. Deoarece pretul este doar cu putin mai scump decat al geamului simplu, iar performantele termice sunt mult sporite, va recomand cu “caldura” sa achizitionati acest tip de geam. Spre exemplu, daca la geamul dublu Float+Float de 24 mm, transferul termic este de 2,8W/mpK, La geamul Float+Low-E de 24 mm transferul termic este de 1,3-1,4 W/mpK.

Pentru imbunatariea izolarii termice si fonice, intre foile de sticla se poate introduce un gaz inert, cel mai utilizat fiind argonul. Datorita pierderii proprietatilor termoizolante a acestui gaz in timp de 6-12 luni, este necesara reincarcarea cu argon a geamului termopan in fiecare an. Nu aduce imbunatatiri spectaculoase transferului termic, iar reincarcarea cu argon este o operatiune destul de complicata, costisitoare si riscanta.

Va invitam in showroom-urile noastre pentru a testa gratuit diferenta dintre sticle cu ajutorul tester-ului (vezi imaginea de mai sus).

Ce tipuri de geam gasiti in oferta noastra?

Detinem pe stoc o gama diversificata de tipuri de sticla din care executam o multitudine de combinatii de geam termoizolant (de ex. Float+Float, Float+Oglinda+Krizet etc.).

Imaginile cu principalele modele de sticla clara si ornamentala le gasiti in [portofoliu]: geam simplu Float, geam Low-E, geam Reflexiv bronze –parasolar, geam bombat, Castelano, Crossfield, Delta II, Frunza, Krizet, Kura alb, Kura bronze, Labirint, Lant sablat, Maslin alb, Maslin bronze, Nisip alb, Nisip bronze, Planibel blue, Planibel bronze, Sablat alb, Sablat bronze, Spic alb, Spic bronze, Val sablat, Zorro.

× Whatsapp